Krachttraining ook voor vrouwen

Krachttraining ook voor vrouwen

1926
0
DELEN

In de sportschool is het heel makkelijk om een onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen. Krachttraining is ook voor vrouwen goedMannen hangen voornamelijk aan de gewichten voor krachttraining terwijl vrouwen meestal op de cardio toestellen  of op de buikspier toestellen aan het trainen zijn. Eigenlijk is dit heel raar, want de combinatie cardio en krachttraining heeft veel meer effect.

Krachttraining en spiermassa
Veel vrouwen zijn bang dat ze door krachttraining veel spiermassa opbouwen en er niet meer vrouwelijk uit zullen zien. Dit is een fabeltje, om dusdanig veel spiermassa op te bouwen dat je er iets van gaat zien, zul je gedurende een langere periode meerdere dagen in de week krachttraining moeten gaan doen. Een krachttraining  programma waarin je twee keer in de week  6 verschillende oefeningen doet met 2 sets van 15 herhalingen in combinatie met een half uur cardio training lijdt tot enkele positieve effecten zonder dat je er extra gespierd van gaat uitzien.

Meer calorieën verbranden met krachttraining
Door je spieren te trainen stijgt immers je rustmetabolisme, je verbrand dan over de dag meer energie. Wanneer je voedingspatroon dan hetzelfde blijft zul je uiteindelijk gewicht gaan verliezen. Wanneer je alleen je buikspieren traint zul je nauwelijks meer energie gaan verbranden, aangezien de buikspieren een relatief kleine spiergroep zijn. Daarnaast is het een fabeltje dat je door buikspieroefeningen alleen energie uit je buik gebruikt.

Wil jij weten of je een gezond gewicht hebt en handige tips? Bereken gratis je BMI en krijg uitgebreid advies van FitnessPortal.nl

 


Krachttraining voor vrouwen door Alan Smeets"Krachttraining ook voor vrouwen" is geschreven door Alan Smeets.

Alan smeets houdt zich bezig met intensieve trainingsbegeleiding van recreatieve sporters tot topsporters. Hierbij worden trainingsschema's gemaakt op individueel niveau met betrekking tot een wijd scala aan sporten. Kijk voor meer informatie op: www.alansmeets.nl

 


GEEN REACTIES

Comments are closed.