BodyStep

BodyStep

1349
0
DELEN

BODYSTEP is de energieke workout die je een bevrijdend en fit BODYSTEP groepslesgevoel geeft. Met behulp van een in hoogte verstelbare step en eenvoudige bewegingen op, over en rondom de step, goede muziek en toegankelijke instructeurs word je extra gemotiveerd en tot grotere prestaties gebracht. De cardionummers zorgen voor vetverbranding in een hogere versnelling, gevolgd door spierverstevigende tracks die je lichaam nog mooier vormen en strakker maken. Net als bij alle andere Les Mills programma's wisselt BODYSTEP elke drie maanden van choreografie en muziek.

I am a devoted LES MILLS fanatic! I love the music, I love the moves!
-Rob Crawford

EEN TYPISCHE LES

Elke muziektrack bij BODYSTEP heeft een specifieke focus. Samen vormen ze een energieke, full body workout. BODYSTEP is voor iedereen geschikt: van beginner tot gevorderde, want je kunt de hoogte van de step, en daarmee de intensiteit van de workout, zelf bepalen.

 1. Een typische BODYSTEP les begint met de warming-up, gevolgd door enkele basispassen op de step, waarbij je leert om op de step correct op- en af te stappen. Geleidelijk wordt de intensiteit van de bewegingen verhoogd.
 2. Bij de eerste twee fitness peaks ga je echt zweten en je hartslag schiet omhoog! Elke fitness peak wordt gevolgd door een herstelfase, waarbij het accent ligt op kracht en toning. Daarna kun je helemaal los gaan in de party track en aansluitend de speed track. Bij de derde en laatste speed track mag je jezelf helemaal geven. Deze les is echt een uitdaging voor je lichaam, door de intensieve combinatie van moves. En vergeet niet om helemaal los te gaan!
 3. Oef! Je kunt vervolgens op adem komen en naar de grond gaan voor conditie werk voor het bovenlichaam en de buikspieren. Dan ga je stretchen terwijl je afkoelt na een intensieve training.

VOORDELEN

 • Zorgt dat je een slanker lichaam krijgt, omdat je veel calorieën verbrandt
 • Verbetert je kracht
 • Verhoogt je conditie
 • Verbetert je coördinatie
 • Verbetert je botdichtheid
 • Verbetert je hart-en longcapaciteit door middel van een full-body cardio workout

BODYSTEP groepslesMOET MIJN COÖRDINATIE GOED ZIJN?

Het duurt meestal een paar BODYSTEP lessen, voordat je je helemaal comfortabel op de step voelt, maar hou vol! Na elke les zal het beter gaan en voel je je meer vertrouwd op de step. Begin op een lage instaphoogte en focus op je voeten, voordat je probeert om de armbewegingen te doen. Als je de beweging even niet kunt volgen, ga dan door met een beweging die je goed kunt volgen, totdat je merkt dat je weer mee kunt doen. Bij de sectie 'Learn the Moves' op deze website kun je alvast kennismaken met de belangrijkste pasjes op de step.

HOE VAAK MOET IK AAN BODYSTEP DOEN?

Als je een BODYSTEP les hebt gedaan, is het het beste om een rustdag ertussen te houden. Zo kan je lichaam volledig herstellen. Op je 'rustdag' kun je eventueel een low-impact les volgen als BODYBALANCE. Voor de beste resultaten raden we je aan om 3 BODYSTEP lessen per week te volgen.

WAT HEB IK NODIG?

 • Comfortabele sportkleding.
 • Sportschoenen. Wij raden cross-trainers aan boven loopschoenen, want cross-trainers geven een betere ondersteuning van de voet tijdens de bewegingen in de les.
 • Flesje water of bidon.
 • Handdoek. Je gaat zeker zweten!

GEEN REACTIES

Comments are closed.