DELEN

XCO® is een afkorting voor ‘eXtreme COre’. Een core-training wil zeggen; je natuurlijk korset, dus voornamelijk je buik- en rugspieren. De XCO-Trainer® is een buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren en met name het bindweefsel in en rondom de spieren een extra mechanische belasting. Dit bijzondere effect genaamd Reactive Impact onderscheidt de XCO-Trainer® van het trainen met ‘dode’ gewichten, waarbij dit effect niet optreedt.

Resultaat

Meer spierkracht, aanpassing van het bindweefsel qua lengte, trekvastheid en architectuur en een strakker lijf. De spiervezels nemen toe in omvang, waardoor het bindweefsel rondom de spiervezels oprekt. Het gevolg: de belastbaarheid van het bindweefsel wordt groter, waardoor de kans op blessures afneemt. Bovendien zorgt het trainen met de XCO-Trainer® tevens voor verbranding van calorieën.

 

 

 

 

 

De XCO-Trainer® is verkrijgbaar in 5 verschillende maten.

Programma’s

In diverse sportscholen en fitnesscentra wordt al met de XCO®’s gewerkt. Er zijn diverse workouts die je kunt beoefenen:

BURN® workout

Van beginnende sporter tot gevorderde atleet: BURN is een workout voor iedereen die effectief en no-nonsense wil trainen. BURN gecertificeerde instructeurs bezitten de kennis en vaardigheid om de lesonderdelen en oefeningen aan te passen aan ieder niveau: eenvoudige variaties voor beginners of juist uitdagende, moeilijke variaties voor gevorderden.

XCO Walking & Running

Wandelen of hardlopen en tegelijkertijd je buikspieren trainen? Dat kan, met XCO Walking & Running! De nieuwste XCO totalbody-workout die fanatieke hardlopers en wandelaars verovert en sporters uit de club naar buiten lokt!

GEEN REACTIES

Comments are closed.