Afvallen door middel van hardlopen!

Afvallen door middel van hardlopen!

1712
0
DELEN

sportdranken na het sporten

Afvallen en hardlopen is een goede combinatie, afvallen door middel van hardlopen is namelijk één van de betere methodes. Dit komt omdat je met hardlopen veel vet en calorieën verbrandt, waardoor je makkelijk overtollige kilo’s kwijt kan raken. Als je graag afvalt door middel van hardlopen, kan je je het beste richten op het verbranden van vet. Het verbranden van vet tijdens het hardlopen is een makkelijke manier om af te vallen.

 

Wanneer verbrand je het meeste vet?
 

Tijdens het hardlopen verbrand je vet, maar wanneer verbrand je het meeste vet tijdens het hardlopen? In het geval vet verbranden en hardlopen is het niet zo: ‘hoe harder je hardloopt, hoe meer vet je verbrandt’. Het is juist de bedoeling dat je goed let op je hartslag. Het meeste vet verbrandt je als je hartslag ongeveer 40 onder je maximum zit, waneer er op een rustige getraind wordt. Je maximale hartslag is bij iedereen verschillend, dit kun je niet uitrekenen door bepaalde rekensommetjes! Je kunt hier achter komen door gedurende een minuut een maximale inspanning te leveren. Na 5 tot 15 seconden na je maximale versnelling haal je je maximale hartslag. Houd tijdens het hardlopen goed je hartslag in de gaten!

Net werd al aangegeven dat je het meeste vet verbrandt als je hartslag ongeveer 40 onder je maximum zit. Maar luister altijd goed naar je lichaam. Het hoeft niet zo te zijn dat je als je hartslag 40 onder je maximum zit dat je dit heel lang volhoudt. Vooral voor beginners is het de bedoeling dat je niet te hard van start gaat en goed een hardloopschema volgt, want als beginner kan je niet gelijk een langdurige training aan. Dit zorgt voor blessures.

Voor meer tips voor beginnende hardlopers, lees ook:

GEEN REACTIES

Comments are closed.