Afvallen met een stappenteller!

Afvallen met een stappenteller!

2450
0
DELEN

Deze tip over het afvallen met de stappenteller kreeg ik van een mevrouw die het lastig vond om elke Afvallen met stappentellerdag te bewegen. Zij wilde graag afvallen en had haar voeding aangepast en ze wilde wat meer bewegen. Beweging is essentieel voor een gezonde leefstijl. Zij is extra gaan bewegen met behulp van een stappenteller.

Koop een stappenteller en doe deze met de clip aan je broekband of rokje. Draag deze de hele dag bij je en doe dit een week lang. Hou in een dagboekje bij hoeveel stappen je gemiddeld per dag zet. Er zijn veel soorten en maten stappentellers op de markt. Op internet kun je ook tests en vergelijkingen vinden om tot een goede koop van jouw stappenteller te komen.

Om af te vallen en een gezond beweegpatroon te hebben is het belangrijk om uiteindelijk op 10.000 stappen per dag uit te komen. Meer mag natuurlijk ook!
Als je weet wat jouw persoonlijk gemiddeld aantal stappen per dag is, kun je dit per week wat ophogen. Als je nu bijvoorbeeld op 5000 stappen per dag zit, dan kun je proberen om de week erna op 6000 stappen per dag uit te komen. Hou deze hoeveelheid stappen minstens een week vol voor je er een schepje bovenop doet. Je kunt dit jouw eigen opbouwschema met de stappenteller noemen.

Om meer stappen per dag te zetten heb ik de volgende tips voor je:

  • Ga op je vrije dag naar een bos,dierentuin, pretpark, markt of strand. Het zal je verbazen hoeveel stappen je hier zet!
  • Parkeer je auto eens verder dan de plaats waar je deze normaal parkeert. Dat zijn  ook weer extra stappen.
  • Een avondwandeling is ontspannend en lekker. Als je een hond hebt zal deze ook blij zijn met je opbouwschema voor de stappenteller.
  • De lunch is een uitstekend tijdstip om je benen te strekken. Je leert je werkomgeving beter kennen, brengt je bloedsomloop op gang en je zet weer extra passen.
  • Op welke etage werk je? Is het mogelijk om de trap te nemen? Vast wel!

En als je sport, fietst, zwemt, met fitness bezig bent op de sportschool of andere activiteiten doet die niet geteld kunnen worden door de stappenteller? Voor elke 10 minuten andere beweging kun je 1500 stappen rekenen.

Je zult merken dat je meer energie krijgt en je fitter voelt als je lekker beweegt!
Bovendien gaat afvallen sneller en je zult minder moeite hebben om je gewicht onder controle te houden.

Succes!


"Afvallen met een stappenteller!" is geschreven door Simone, Afslankstudio Maassluis

Simone is twee jaar geleden zelfstandig BGN gewichtsconsulente geworden. Ze leert mensen (weer) normaal, gezond eten zonder dat ze voedingsstoffen tekort komen. Je kunt haar ook wel een voedingscoach noemen. Laatst merkte iemand op dat ze bij de intake, die overigens altijd gratis en vrijblijvend is, al merkte dat het over meer ging dan alleen een voedingsadvies. Het gaat om een verandering van leefstijl waarin gezond eten, ontspannen met voeding en gewicht omgaan, en bewegen centraal staan.

Kijk voor meer informatie op: www.afslankstudiomaassluis.nl


GEEN REACTIES

Comments are closed.