Fitness tijdens de zwangerschap

Fitness tijdens de zwangerschap

1444
0
DELEN

Veel vrouwen vragen zich af of het mogelijk is om te blijven fitnessen tijdens de zwangerschap. Jazeker, is het antwoord. Fitness kan zelfs een goede aanvulling op de zwangerschapsgym. In beweging blijven is goed voor je lichaam. Fitness tijdens je zwangerschap kan je helpen om je energieker te voelen en zelfs om je voor te bereiden op de bevalling. Een bevalling  is een uitputtingsslag. Met een goede conditie hou je het beter vol.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je niet overdrijft met het fitnessen tijdens de zwangerschap. Je lichaam heeft meer rust nodig en het doen van erg zware oefeningen wordt afgeraden, vooral als je voor je zwangerschap nooit aan fitness deed. Als je nog nooit hebt gefitnesst en je wil hiermee beginnen tijdens je zwangerschap is het altijd goed om advies te vragen aan de gynaecoloog of huisarts. Doe het rustig aan en luister goed naar je lichaam.

Heb je toch iets te hard je best gedaan, of ga je binnenkort aan de gang? Lees dan: Herstellen en voorkomen van spierpijn

GEEN REACTIES

Comments are closed.