Fitness voor het lichaam

Fitness voor het lichaam

2635
0
DELEN

Afvallen, er gespierder uit komen te zien, fit worden… dit zijn allemaal redenen om ervoor te kiezen te gaan Fitness voor lichaam en geestfitnessen. Naast deze belangrijke beweegredenen om aan fitness te doen zijn er nog veel meer voordelen dan dat je in eerste instantie zou verwachten.

Fitness voor het lichaam
Het effect van aerobe training (krachttraining) wordt verbeterd door fitness. Bij het afvallen is het dus niet alleen belangrijk cardio oefeningen te doen, maar tevens aandacht te besteden aan fitness oefeningen. Hoe meer spierweefsel in het lichaam aanwezig is, hoe beter de stofwisseling en vetverbranding van je lichaam wordt.

Spieren verbruiken meer energie dan vet, daarom is het belangrijk regelmatig krachtoefeningen te doen. Kracht oefeningen maken je spieren sterker. Wanneer je dus regelmatig met gewichten traint gaat je lichaam, zelfs in perioden van rust, meer energie verbranden!

De hartspier profiteert ook mee van het fitnessen. Je hart wordt sterker waardoor het efficiënter bloed en zuurstof door je lichaam pompt.

Hoe gezonder je bent, hoe kleiner de kans wordt op allerlei kwaaltjes en blessures. Fitnessen werkt dus preventief tegen ziektes en aandoeningen. Een voorbeeld hiervan is het cholesterol gehalte in het lichaam. Al na enkele weken is een verbetering van het cholesterolgehalte meetbaar. Fitness verkleint de kans op darmkanker door de verbetering van de doorvoer door het maag/darm kanaal. Een onderzoek toonde aan dat een verbetering van 56 procent haalbaar is!

Voor mensen met rugklachten is fitness een goede oplossing. Een groot onderzoek aan de medische faculteit van Florida heeft aangetoond dat na 10 weken specifieke training voor de rug de pijn bij patiënten met lage rugpijn verminderd. De kracht en lenigheid die je opbouwt verkleint eveneens de kans op blessures.

Maar naast een helende werking voor het lichaam, heeft fitness een positieve invloed op je geestelijk welzijn. Het vervolgartikel gaat in op de positieve werking van fitness op de geest.

GEEN REACTIES

Comments are closed.