Hamstringblessure

Hamstringblessure

2977
0
DELEN

HamstringblessureEen hamstringblessure is een veelvoorkomende blessure in de sportwereld. Vooral voetballers staan weken buitenspel wegens deze kwetsuur. Een hamstringblessure is een verrekking of scheur in de hamstring. In dit artikel zullen wij u uitleggen hoe u een hamstringblessure moet verzorgen en kunt voorkomen.

Een veelvoorkomende oorzaak van een hamstringblessure is een te korte warming-up. Hierdoor zijn de spieren nog niet warm, waardoor ze kunnen beschadigen als ze te zwaar belast worden tijdens de training of de wedstrijd. Een andere oorzaak is het ver presteren boven uw eigen kunnen. Ook dit kunnen uw spieren niet hebben. Voordat men overgaat tot de specifieke trainingen, zullen eerst de lange spieren getraind moeten worden. Hieronder vallen onder andere de quadriceps en de hamstrings en deze dienen getraind te worden op een zachte ondergrond. Pas als de spieren warm zijn, mag men beginnen met de training van de korte spieren. Een verrekking van de hamstring behandel je allereerst door een zak ijs op de zere plaats te leggen, om een zwelling te voorkomen. Daarnaast moet de spier zo min mogelijk belast worden. Na een week zal de blessure dan genezen moeten zijn. Een scheur in de hamstring eist een iets complexere behandeling. Allereerst moet de zere plaats gekoeld worden, dit kan bijvoorbeeld met een zak ijs, voordat de patiënt naar het ziekenhuis wordt gebracht. Als daar wordt geconstateerd dat er een scheur in zit, zal de patiënt waarschijnlijk de operatietafel op moeten. In minder erge gevallen is voldoende rust houden al voldoende voor het herstel van de blessure. De rustperiode hiervoor bedraagt meestal vier tot acht weken. Wanneer de trainingen worden hervat, is het eerst verstandig om met een stuk tape op de hamstring te trainen. Doe dit echter niet te lang, anders wordt de spier zwak. Verder is het verstandig om in de eerste trainingen nog niet meteen voluit te gaan om te voorkomen dat de hamstring opnieuw beschadigd raakt.
 

GEEN REACTIES

Comments are closed.