Lage rugpijn voorkomen

Lage rugpijn voorkomen

1888
0
DELEN

voorkomen van lage rugpijn is wel zo fijnLast van lage rugpijn komt veel voor in Nederland. Maar liefst 80% van de bevolking heeft wel eens in meer of mindere mate last van zijn rug. Vaak is het lastig een specifieke oorzaak van deze pijn aan te wijzen. Het zou ondermeer kunnen ontstaan door een inactieve levensstijl, veel zitten (autorijden), spanning, verkeerd tillen of een verkeerde houding.

Lage rugpijn vaak niet ernstig
Lage rugpijn is erg vervelend, maar is in de meeste gevallen niet ernstig. Ook al is de pijn hevig het verdwijnt meestal na een tijdje vanzelf. Wanneer iemand meer dan drie maanden last heeft van lage rugklachten spreekt men over chronische rugklachten.

Lage rugpijn  voorkomen
Een goede manier om lage rugklachten te voorkomen is door actief te leven, regelmatig zwemmen, wandelen of fietsen kan wonderen doen. Daarnaast is het belangrijk om je rompspieren goed te ontwikkelen. Doormiddel van kracht- en rekoefeningen kunnen de rugspieren getraind worden. Wanneer de rug veel bewogen wordt, worden ook de tussenwervels ‘gesmeerd’. Tenslotte zijn buikspieroefeningen erg belangrijk in de preventie van lage rug klachten. De buikspieren spelen immers een erg grote rol in de rompstabiliteit.

Voor specifieke oefeningen kunt u het beste contact opnemen met een professional in een fitnesscentra of met uw fysiotherapeut.

 


Lage rugpijn voorkomen door Alan Smeets"Lage rugpijn voorkomen" is geschreven door Alan Smeets.

Alan smeets houdt zich bezig met intensieve trainingsbegeleiding van recreatieve sporters tot topsporters. Hierbij worden trainingsschema's gemaakt op individueel niveau met betrekking tot een wijd scala aan sporten. Kijk voor meer informatie op: www.alansmeets.nl

 


GEEN REACTIES

Comments are closed.