Weegschaal: je vriend of vijand

Weegschaal: je vriend of vijand

1371
0
DELEN

Weegschaal: je vriend of vijand?

De weegschaal; is dit apparaat je vriend of je vijand? We waren benieuwd en vroegen het de deelnemers van onze afslankcommunity Valtaf.nl. Op de website zijn er geen geheimen over het gewicht. Meestal is dat een ‘vrouwelijk geheimpje.’ In het dagelijks leven vraag je een dame niet hoeveel ze zal wegen. Uit de enquête blijkt dat de afslankers thuis inderdaad minder open over hun gewicht zijn. Maar liefst 53% wil niet dat iemand meekijkt als ze zich op de weegschaal wegen. Wel gaat 70% vol overtuiging op de weegschaal staan omdat ze niet bang is voor het getal dat deze aangeeft.

Warme gevoelens voor de weegschaal
De weegschaal is een belangrijk instrument voor mensen die aan het afslanken zijn. Bijna een kwart heeft een haat-liefde verhouding met de weegschaal. 15% vindt het een noodzakelijk kwaad, maar gelukkig ziet 39% in dat de weegschaal het maar een meetinstrument is. Op de vraag of je meer liefde dan haat voor de weegschaal voelt, geeft 71% aan warme gevoelens te hebben voor het apparaat. Een derde geeft aan bang te zijn voor het getal dat verschijnt op de weegschaal. Deze warme en angstige gevoelens hebben mogelijk te maken met het verwachte resultaat op het schermpje.

’s Ochtends wegen populair
’s Ochtends wegen is populair. 80% van de mensen op dieet gaat zich wegen na het opstaan. 35% weegt zich elke dag en 15% staat zelfs meerdere keren per dag op de weegschaal. Slechts 14% volgt het algemeen geldende advies van diëtisten op en weegt zich 1 keer per week. De badkamer is de favoriete weegplek van iets meer dan de helft van de ondervraagden. Dat is maar goed ook, want je gewicht is realistischer op een tegelvloer. Weeg je je altijd op vloerbedekking? Dan heb ik goed nieuws; je weegt minder op een harde (tegel)vloer.

In gedachten bij de weegschaal
De weegschaal is een belangrijk onderdeel van de gedachten bij afslankers. Meer dan de helft mist hem op vakantie en gaat absoluut niet op de weegschaal staan als ze uit eten is geweest. Bijna de helft van de respondenten denkt aan de weegschaal  wanneer ze iets ongezonds eet.

Dalend lijntje extra motiverend
Wegen is een belangrijk hulpmiddel als je de resultaten wilt meten van je dieet of veranderde leefpatroon. Diëtisten raden dagelijks wegen af, maar uit ervaring met deelnemers op de website blijkt dat mensen die vaker wegen meer gefocust zijn op het resultaat en daardoor het dieet beter volhouden. Een dalend lijntje werkt erg motiverend!

Wil jij weten of je een gezond gewicht hebt en handige tips? Bereken gratis je BMI en krijg uitgebreid advies van FitnessPortal.nl


Tips over eten voor en na het sporten door Annemarie de Graaf"Weegschaal, je vriend of vijand?" is geschreven door Anne de Graaf.

Schrijfster en personal coach Anne begeleidt honderden mensen bij het afvallen op Valtaf.nl. Ze helpt deelnemers inzicht te krijgen in wat in hun voeding zit, maar maakt hen er ook van bewust dat je emotie-eten bij de bron moet aanpakken. Dat is essentieel voor blijvend gewichtsverlies. Zij ondervond dat aan den lijve na het overwinnen van de ziekte kanker.

Kijk voor meer informatie op: www.afvallenmetanne.nl


GEEN REACTIES

Comments are closed.