DELEN

Als mensen willen lijnen en afvallen, dan veranderen ze de manier waarop ze eten en daarbij proberen ze vaak ook meer te sporten. Toch schuilt het succes van een lijnpoging ook in hele andere bezigheden, die je in eerste instantie misschien niet direct zou associëren met afvallen. Je kunt er vaak zelf heerlijk voor in je luie stoel blijven zitten!

Eten uit verveling

Als je te veel eet, is de kans groot dat dit te maken heeft met een gebrek aan invulling van je tijd. Vaak is gezellig borrelen of koffie drinken dé manier geworden waarop mensen zich vermaken, of speelt het in ieder geval een grote rol. Geen wonder dat het lastig wordt als je aan de lijn doet. Op de momenten dat je normaal gesproken iets lekkers at, mis je nu iets. Dit onrustige gevoel kan soms aanleiding zijn om toch weer iets te gaan eten, ook als je eigenlijk geen honger hebt. Hoe zorg je ervoor dat dit jou niet overkomt? Activiteiten en hobby’s zoals lezen, tekenen, schilderen, puzzelen of toneel spelen (om maar wat voorbeelden te noemen), houden je bezig. Doordat je in beslag genomen wordt door iets anders, denk je vaak helemaal niet meer aan eten. Daarnaast geeft het je een prettig gevoel met iets bezig te zijn dat je leuk vindt.

Tips afvallen vanuit je luie stoel

Bovendien zijn dit activiteiten die je kunt ondernemen als je moe bent van een dag werken. Ik begrijp heel goed dat je dan niet altijd zin hebt om te gaan sporten, maar dat hoeft ook helemaal niet. Probeer dan door middel van andere activiteiten te voorkomen dat je je te buiten gaat aan eten! Het gebeurt mensen die lekker bezig gaan met hun hobby meer dan eens dat ze uren later ineens beseffen dat hun koffie koud is geworden en het koekje er nog onaangetast naast ligt! Heb jij ook avonden dat je uitgeblust voor de tv zit en eigenlijk maar doelloos aan het zappen bent terwijl je steeds aan eten denkt? Vermaak jezelf dan eens op een andere manier, zoek vervanging voor de rol die eten vervulde en pak oude hobby’s weer op of ga op zoek naar een nieuwe uitdaging!

GEEN REACTIES

Comments are closed.