Profiteer van de herfst en sport je gelukkig

Profiteer van de herfst en sport je gelukkig

2391
0
DELEN

In de herfst krijgen al we snel te neiging om huismusjes te worden. Regen en kou zijn niet bepaald aantrekkelijk voor eengezellige buitenactiviteit zoals een picknick in de park of een zwemmetje in de zee. De optie om lekker te bankhangen met je snuggie is erg aantrekkelijk. Maar, juist in de herfst is het belangrijk dat we aan buitenactiviteiten doen. De herfst is het perfecte seizoen voor buitensport. Dan hoef je niet per see baantjes te zwemmen in de zee, maar denk bijvoorbeeld aan skeeleren, hardlopen, klimmen of roeien.

Beste middel tegen een winterdip
In de herfst is het niet alleen aantrekkelijk om te sporten omdat het weer er niet te warm of te koud voor is, maar je voorkomt er ook een winterdip mee. Doordat de dagen korter zijn en er minder daglicht is, maakt je lichaam meer slaapverwekkende hormonen, melatonine, aan. Hierdoor is de kans op een winterdip groter. Somberheid en lusteloosheid zijn hier symbolen van. De beste bestrijdingsmiddel hiertegen: buitensporten! Door het opvangen van daglicht remt de productie van melatonine af en maakt je lichaam serotonine aan: een hormoon die je energie geeft.

Naast dit energieke gevoel, die je krijgt door het opvangen van zonlicht en van de frisse lucht, maakt je lichaam ook nog eens een het geluksstofje aan: endorfine. Dit stofje werkt als een natuurlijke pijnstiller die je een plezierig, prettig en ontspannen gevoel geeft. Je lichaam maakt dit stofje na zo’n 20 tot 30 minuten sporten aan en zorgt er ook voor dat je zin krijgt om lekker door te sporten. Na een sportsessie voel je je uitgeput, maar voldaan en gelukkig. Dus hoe meer zonlicht je opvangt, hoe gelukkiger je je voelt.

Geen smoesjes
Vind je het te koud om in de herfst buiten te sporten? Dat hoeft geen probleem te zijn als je goede kleding hebt. Thermokleding houdt je lekker warm en zorgt ervoor dat het zweet direct wordt opgevangen. Ook kan je diverse lagen kleding over elkaar heen dragen. Houdt het wel bij een laag dunne kleding die de warmte vasthoudt. Draag geen katoen, dat houdt namelijk zweet vast.

Sport je gelukkig!
Genoeg redenen dus om lekker te sporten in de frisse lucht. Profiteer van het herfste weer, dat perfect is voor buitensport. Wandelen, hardlopen, klimmen, fietsen, mountainbiken, aan jou de keus. Werk niet alleen aan je longinhoud en conditie, maar voorkom een winterdip en maak het geluksstofje aan. Met de juiste kleding heb je ook geen smoesjes meer voor de kou. Dus kom van de bank, laat je snuggie thuis en sport je gelukkig! 
 


Sodaba Azad

Sodaba Azad zet graag de puntjes op de 'i' als eindredacteur van fitnessportal.nl. Wat sport betreft is zij een grote nieuwsgier. Het liefst probeert ze elk sport een keer uit. Ook is ze gepassioneerd over voeding en een gezonde leefstijl. Ze ziet het lichaam als een auto, die je met het juiste brandstof moet tanken om lekker te kunnen rijden. Haar artikelen stelt ze op met behulp van wetenschappelijke teksten en experts op het gebied van sport, voeding en gezondheid. 

Meer informatie: s.azad@spinmore.nl

 


GEEN REACTIES

Comments are closed.