DELEN

Na vorige week het eerste artikel, in de serie oefeningen voor de onderbuikspieren, te hebben geplaatst, verschijnt vandaag alweer de tweede versie van het artikel over buikspieroefeningen voor de onderbuik. De fitness training, met de focus op de onderbuikspieren, is gemakkelijk tijdens een thuis training uit te voeren, hiervoor heb je geen fitness materialen nodig.

De buikspieren weerspiegelen een fit lichaam en zorgen ervoor dat iemand er afgetraind en sexy uit ziet. De onderbuik is een belangrijk onderdeel van een platte buik. Om een strakke en platte buik te krijgen kun je dagelijks de oefeningen die hier worden voorgeschreven, uitvoeren. Met een investering van 10 minuten per dag kun je een strak en sterk lichaam krijgen. De buikspieroefening die hieronder beschreven wordt heet ‘Double leg raise’.

Onderbuikspieroefening: Double leg raise

Hieronder wordt stap voor stap beschreven hoe je de oefening moet uitvoeren.

Houding

Je gaat plat op je rug liggen, met de handen voor de helft onder de billen. Op deze manier wordt de onderrug ondersteund. De knieën zijn opgetrokken tot een hoek van 90 graden en de voeten zijn een paar centimeter van de grond, dit is de uitgangspositie van de lichtste vorm, waarin je de buikspieroefening uitvoert.

Beweging

Met een heupbeweging worden de benen richting het bovenlichaam bewogen, hierbij blijven de knieën in een gebogen vorm van 90 graden. De beweging wordt uitgevoerd totdat de bovenbenen recht ophoog wijzen.

Herhalingen

Het aantal herhalingen wordt bepaald door het niveau en de ervaring van de sporter. Uitgangspositie is tussen de 10 en 20 herhalingen per set.

Hogere intensiteit

Om de oefening zwaarder te maken, kunnen de benen meer worden gestrekt, in plaats van de 90 graden positie. Tot aan compleet gestrekt benen, die verticaal de lucht in worden bewogen.

Via deze link kom je bij een filmpje van de onderbuikspier oefening Double leg raise, waar deze netjes voor wordt uitgevoerd.

GEEN REACTIES

Comments are closed.