DELEN

Body Balance is een holistische trainingsmethode die pas de laatste jaren echt populair is geworden. Vooral in de Verenigde Staten zijn er veel centra waar je Body Balancelessen kunt volgen. In Nederland is het nog iets minder bekend, maar er komt steeds meer vraag naar.
Body Balance combineert Yoga, Tai Chi en Pilates om lichaam en geest in balans te brengen. Na een sessie van een uurtje ben je ontspannen, terwijl je spieren zijn versterkt. Body Balance hecht veel waarde aan een juiste ademhaling en concentratie. Je leert om je lichaam aan te voelen door je te concentreren op de vloeiende bewegingen die je maakt.

Resultaten van Body Balance

Body Balance is zeer geschikt voor mensen die lange, slanke spieren willen krijgen. Omdat de spieren niet worden verkort, blijven ze flexibel. De stretchoefeningen die worden gedaan, maken je ook extra lening. Daarnaast is het een goede manier om calorieën te verbranden en zo te helpen bij het afvallen. Het aanleren van een goede ademhaling helpt bij het ontspannen. Mensen die regelmatig aan Body Balance doen geven aan dat ze zich kalmer voelen en meer gefocust zijn. Je lichamelijke bewustzijn en geestelijke balans worden vergoot, waardoor je het gevoel krijgt dat je meer grip hebt op het dagelijkse leven.

Hoe ziet een Body Balance les eruit?

Tijdens een sessie Body Balance komen er diverse onderdelen van yoga, tai chi en Pilates aan de orde. Je begint met je leegmaken van je geest door een aantal langzame, vloeiende bewegingsoefeningen te doen, waarbij je je op de bewegingen concentreert. Daarna doe je meestal een aantal yogaoefeningen, zoals de zonnegroet, waardoor lichaam nog verder opwarmt en tot rust komt. Na de yoga doe je een paar balansoefeningen, gevolgd door stretchen. Pilatesoefeningen zorgen er daarna voor dat de spieren worden versterkt. Ter afsluiting wordt er meestal een aantal minuten gemediteerd. Normaal gesproken wordt er bij onderdeel gebruik gemaakt van andere muziek: het ene moment rustgevend, het andere moment wat stimulerender.
Bent u benieuwd naar andere groepslessen? Bekijk dan onze artikelen over Tai Chi, Zumba of Pilates.

GEEN REACTIES

Comments are closed.