Pilates voor iedereen

Pilates voor iedereen

1283
0
DELEN

Pilates heeft sinds de jaren '90 veel aan populariteit gewonnen. Pilates is een vorm van groepslessen waarin beheerst en bewust bewegenPilates beoefenen centraal staat. Daarnaast kenmerkt pilates zich in het gegeven dat het menselijke lichaam fungeert als fitness apparaat. De zwaarte en inspanning ontstaat geheel uit de gecontroleerde uitvoering van bewegingen. De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. De geconcentreerde en gecontroleerde vorm van beweging doet vaak denken aan yoga. Pilates is een dynamisch systeem van oefeningen waarbij uw lichaam, geest en ademhaling samenwerken om uw doel te bereiken. Pilates wordt tegenwoordig op veel sportscholen gegeven. Pilates is inmiddels een gevestigde lesvorm en zal juist in deze tijden van onthaasting (en bezinning) aan populariteit winnen. Nieuwsgierig geworden naar pilates? Dit artikel is het vertrekpunt voor al je toekomstige pilates inspanningen.

> Over pilates
Wat is pilates en waar komt het vandaan? U kunt hier meer algemene informatie over pilates vinden.

> Thuis pilates beoefenen
Pilates is snel en simpel naar je huis te halen door middel van de vele pilates DVD's die vandaag de dag op de markt zijn. Wij hebben enkele interessante pilates DVD's besproken.

Ook bespreken wij pilates op de Nintendo Wii. Op deze manier kunt u interactief uw pilateslessen plannen, doelen stellen en voortgang bijhouden.

Zoek een pilates aanbieder
Tevens hebben wij een overzicht gemaakt van de populairste plaatsen waar fitnessclubs gevonden kunnen worden die pilates instrueren. Kijk snel verder of uw plaatsnaam erbij staat om een pilates fitnessclub bij u in de regio. 

GEEN REACTIES

Comments are closed.