Zumba

Zumba

3138
0
DELEN

De zumba work outSteeds meer mensen zijn op zoek naar vormen van fitness die niet alleen goed werken, maar ook leuk zijn om te doen. Het fitness programma Zumba sluit uitstekend aan bij deze trend! Zumba maakt van elke work-out een feestje. De opzwepende muziek en vrolijke moves krijgen elke ‘couch potato’ met de voetjes van de vloer.
Zumba is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans. De ritmische dansmuziek is bij uitstek geschikt voor fitness. De exotische moves zijn eenvoudig te volgen, omdat ze heel organisch zijn. De muziek spreek zo voor zich dat de dansbewegingen bijna vanzelf lijken te gaan.

Waar komt Zumba vandaan?
Zumba is in de jaren 90 ontwikkeld door de Colombiaanse fitnesstrainer Beto Perez. Hij liet zich inspireren door de muziek van zijn geboortestad bij het opstellen van zijn lesprogramma’s. Het verhaal gaat dat het idee voor Zumba ontstond toen Beto op een dag zijn normale fitnessmuziek was vergeten. Hij moet het doen met de bandjes die hij in zijn rugzak had zitten: zijn favoriete Latijns-Amerikaanse salsa en merengue muziek. Op basis van deze tapes zette hij een fitnessles in elkaar en kreeg zeer positieve feedback van zijn cursisten. Het Zumba fitnessprogramma was geboren!
Al snel bracht Beto speciale DVD’s uit die hij samen met Alberto Perlman en Alberto Aghion over de hele wereld introduceerde. In 2008 is de derde DVD-serie gelanceerd. Tegenwoordig wordt Zumba gegeven op 40.000 locaties in 75 landen! Wilt u zelf Zumba thuis proberen? Bekijk dan ons verslag van de Zumba DVD serie

Verschillende soorten Zumba
Zumba wordt instapklaar aangeboden voor iedereen, ongeacht het niveau. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen tempo. Speciaal voor ouderen is het programma Zumba Gold ontwikkeld. Ook kinderen kunnen aan Zumba doen met het programma Zumbatomic. Een speciale vorm van Zumba is Aqua Zumba. Deze cursus is geschikt voor waterliefhebbers en mensen die vanwege problemen met hun spieren of gewrichten beter in het water kunnen trainen dan op het droge. Zumba Toning combineert body sculpting met Zumba. Met speciale Zumba Toning Sticks worden spieren gekweekt.

Zumba bij jou in de buurt
Ben je enthousiast geworden en wil je ook eens Zumba proberen? Bekijk onze overzichtspagina van plaatsen waar Zumba lessen gegeven worden.

Ben je op zoek naar andere lesvormen?
Bekijk dan ook onze artikelen over Tai Chi, Body Balance en Pilates.

GEEN REACTIES

Comments are closed.