DELEN

Het is weer tijd voor de winter. Door de dalende temperaturen hebben vele van ons de neiging om te overwinteren in onze warme huizen.

Maar, winterslaap is voor beren! Als mens zijnde is het belangrijk om actief te blijven tijdens alle vier de seizoenen. Toch blijkt dat 30% van de mensen geen workout beoefent tijdens de winter.

Buiten is het koud

Omdat het koud is buiten, is dat nog geen excuus om vet op te slaan en niks uit te voeren. Er zijn genoeg opties om workouts te blijven beoefenen tijdens de winter. Afhankelijk van je locatie en interesse kan je kiezen om workouts binnen of buiten te beoefenen. Alles wat je nodig hebt om fit de winter door te komen is een planning.

Waarom sporten zo belangrijk is

Door te blijven sporten tijdens de wintermaanden voorkom je gewichtstoename. Ook kom je na de winter fitter op je sport aan, omdat je tijdens de wintermaanden geen training heb en dus meer tijd om aan bijvoorbeeld je conditie, uithoudingsvermogen of kracht te werken. Net als tulpen die voeding nodig hebben tijdens de winter, zodat ze sterk bloeien tijdens de lente, zo hebben ook mensen training nodig tijdens de winter, zodat ze kunnen bloeien in het voorjaar.

GEEN REACTIES

Comments are closed.