DELEN

Eindelijk heb je dan besloten om met regelmaat te gaan fitnessen en een verbintenis aan te gaan met een fitnessruimte. Hoe beslis je nu welke sportschool bij je past? Het kiezen van een sportschool is een belangrijke investering in een gezonde levensstijl, dus neem de tijd om de juiste sportschool te kiezen voor uw behoeften. Het kiezen van de juiste sportschool zorgt ervoor dat je succes boekt, dus hier zijn de top acht tips voor het kiezen van de juiste sportschool die zorgen voor de beste resultaten.

1. Kracht apparatuur

Bij het kiezen van de juiste sportschool moet je ervoor zorg ervoor dat ze de krachtapparatuur hebben welke je nodig hebt. Als je nieuw bent met fitness, zorg er dan voor dat ze tevens voldoende hoeveelheid vrije gewichten hebben. Bekijk de halterrekken en kijk of de afzonderlijke gewichten doorlopen tot ten minste 45 kilo aan dumbells. Kijk naar de toestand van de banken, rekken, dumbells, halters en de algemene conditie van de apparatuur. Kijk voor een verscheidenheid aan specifieke kracht apparatuur van merken zoals bv. Hammer Strength, Cybex, Nautilus en Technogym.

2. Cardio apparatuur

Zorg voor een breed scala aan cardio apparaten zoals elliptische machines, loopbanden, stationaire fietsen, steppers, roei machines, spinning bikes etc. wanneer je aan kiezen bent voor de juiste sportschool. Kijk naar de huidige machines en bepaal of ze nieuw, oud of gereviseerd zijn. Let tevens op of er toevallig bordjes met “reparatie / buiten gebruik” aanwezig zijn. Een ander ruimte welke verdere inspectie behoeft is het al dan niet aanwezig zijn van een speciale ruimte niet alleen voor aerobics maar ook voor touwtje springen en het oefenen van lange lunges.

3. Netheid en hygiëne van de sportschool

Kun je stof zien op de aanwezige apparatuur? Hoe staat het met het aanwezige afval al dan niet op de grond? Kijk tevens naar de algemene netheid en hygiëne van de sportzaal, toilet, kleedruimte en douches. Is er tevens iemand aanwezig danwel aangewezen die dagelijks de apparatuur reinigt? Hebben ze naast douches ook een sauna en een hot tub in de sportschool? Deze zijn erg leuk en herstellend na een lange training. Hygiëne is een belangrijke punt bij het kiezen van de juiste sportschool.

4. Let op de staf en trainers

Is er voldoende personeel in de sportschool. Hoeveel trainers zijn momenteel beschikbaar? Hoe zien de trainers eruit? Zijn ze in vorm of zien ze eruit alsof ze moeten trainen! Een van de ergste dingen die je kunt krijgen is advies van iemand die minder fit of getraind is dan jezelf. Je zou toch ook geen financieel advies vragen van iemand die zojuist in staat van faillissement gesteld is! Kies een trainer welke hetgeen hij/zij predikt ook in de praktijk brengt en die serieus en toegewijd is om je te helpen slagen met je fysieke doelstellingen.

5. Kinderopvang

Controleer en bekijk of ze over voldoende voorzieningen beschikken voor kinderopvang en de wijze waarop ze dit hebben ingericht bij het kiezen van de juiste sportschool. Indien dit het geval is check dan ook of de uren van kinderopvang tevens aansluiten bij uw trainingschema. Is de kinderopvang inbegrepen in de maandelijkse prijs?

6. Openingstijden

Vanaf en tot hoe laat is de sportschool geopend gedurende werkdagen en in het weekend? Als je bv bent aangewezen op het openbaar vervoer zorg dan dat het hiermee overeenstemt. Veel sportscholen zijn tegenwoordig 24 uur per dag open wat erg praktisch kan zijn zodat je kunt trainen wanneer je maar wilt.

7. Toegang tot andere sportscholen

Hebben ze andere sportscholen in de buurt? Als dat zo is, kun je dan ook sporten in een van deze sportscholen of heb je een speciaal lidmaatschap nodig voor alle toegang? Als je van variatie van sportscholen houdt, is het goed om hieraar te kijken bij het kiezen van de juiste sportschool.

8. Vraag een gratis Workout

Zodra je de sportschool, algemene lay-out van de faciliteiten en het personeel geobserveerd hebt, kun je doorgeven een work-out te willen doen om te bepalen hoe je de sportschool gaat ervaren. Ze moeten je altijd een gratis les bieden om binnen te komen en de sportschool te checken alvorens een beslissing te nemen om je aan te melden. Als ze dat niet bieden, ga dan op zoek naar een andere sportschool.

We hopen dat je met deze tips de juiste sportschool vindt. Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Lees ook snel:
Het geheim van Core Stabiliteit

GEEN REACTIES

Comments are closed.