Krachttraining voor wielrenners

Krachttraining voor wielrenners

3884
0
DELEN

Krachttraining voor wielrennersAlgemene Informatie:
Om een goede wielrenner te worden zult u veel kracht in uw benen moeten hebben. We onderscheiden drie verschillende soorten kracht, namelijk maximale kracht, snelkracht en duurkracht. Maximale kracht is de zwaarste last voor een spier bij één willekeurige handeling. Snelkracht is nog onder te verdelen in explosieve kracht en startkracht. Eerstgenoemde houdt in dat gedurende de eerste 150 milliseconden bij relatief hoge lasten de krachtimpuls pijlsnel stijgt. Startkracht wordt gekenmerkt door een zeer sterke stijging van de krachtimpuls gerunde supersnelle stoten van minder dan vijftig milliseconden. Duurkracht, ten slotte, is de kracht om op een hoog percentage van de maximale kracht een prestatie af te leveren. Er zijn twee factoren van invloed op de kracht van mensen: de spieromvang en de intramusculaire coördinatie.

Trainen Indoor:
U kunt ervoor kiezen om binnen uw krachttraining uit te voeren. Wanneer u de keuze maakt om in een fitnessruimte te trainen, moet op een aantal zaken worden gelet:

  • De hoeken waarbinnen de spieren getraind worden, dienen hetzelfde te zijn als de hoeken die tijdens het fietsen worden gebruikt.
  • De bewegingssnelheid moet hetzelfde zijn als de snelheid tijdens het fietsen.

Zowel de extensieve als de intensieve intervaltraining kan binnen worden getraind. Bij de extensieve intervaltrainingen wordt een groot aantal herhalingen bij een frequentie van zestig tot zeventig bewegingen per minuut gemaakt. Tijdens de drie tot zes series worden zo kort mogelijke pauzes gehouden. Bij de intensieve intervaltrainingen zullen er zeventig tot tachtig bewegingen per minuut worden gemaakt voor een zeer snelle uitvoering. Drie series worden van elkaar gescheiden met telkens een pauze van een minuut.

Trainen Outdoor:
De beste manier om te trainen is outdoor. Afhankelijk van de trainingstijd en trainingsomstandigheden dient men zestig tot zeventig of zeventig tot tachtig omwentelingen per minuut te maken. Een mooi voorbeeld van anaerobe drempeltraining is na een opwarming drie tot vier blokken te fietsen van elk tien minuten met een trapfrequentie van zeventig omwentelingen per minuut. De hartslag dient dan overeen te komen met de zogeheten overslagpols.
 

GEEN REACTIES

Comments are closed.