Personal trainer kiezen, waar moet je op letten? (deel 3)

Personal trainer kiezen, waar moet je op letten? (deel 3)

1680
0
DELEN

personal trainer kiezen

Waar moet je nu opletten als je een personal trainer wilt inhuren om optimaal aan jouw resultaat te werken. In dit laatste deel ga ik verder met beroepsgroep die tegenwoordig ook steeds meer als personal trainer werkzaam is.

De diversiteit van Personal Trainers

De vierde groep is die van de (Sport) Fysiotherapeut. De sportfysiotherapeut is natuurlijk bij uitstek de aangewezen personal trainer als je geblesseerd raakt of overtraind bent. De (sport) fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt waarom je geblesseerd bent geraakt. De (sport)fysiotherapeut helpt je dan weer zo snel mogelijk op de been d.m.v. een op maat gemaakt behandelplan en een revalidatieschema. De (sport)fysiotherapeut kiest hierbij uit verschillende behandelmogelijkheden, mobiliserende technieken, taping, en een oefenprogramma (met of zonder apparatuur). Een goede (sport)fysiotherapeut heeft naast algemene opleidingen tot fysiotherapeut, sport- of manueel fysiotherapeut ook sport gerichte opleidingen gevolgt zoals o.a. het IAS. Binnen het team van Excellent Fit werken wij met 2 sport fysiotherapeuten die onze klanten bij onverhoopte blessures, in samenspraak met onze personal trainers, zo snel mogelijk weer fit maken.

Samenvatting

Voordelen
Personal training heeft vele voordelen: je krijgt effectieve begeleiding, een optimaal resultaat, persoonlijke aandacht en je bespaart jezelf tijd. Daarnaast werkt een afspraak met een personal trainer erg motiverend. Voor beginnende sporters is een personal trainer ideaal: hij maakt je wegwijs in het fitnesscentrum, stelt een programma voor je samen en neemt de oefeningen met je door.

Nadelen
Alle experts zijn het erover eens; eigenlijk kleven er geen nadelen aan personal training. Het enige obstakel zijn misschien de kosten. Het kan daarbij ook moeilijk zijn om een kwalitatief goede trainer te vinden: vandaag de dag zegt de term personal trainer niets over de kwaliteit van die trainer. Terwijl kappers en schoonheidsspecialisten gediplomeerd moeten zijn, is er geen formele kwaliteitsnorm voor personal trainers. Daardoor heeft niemand zicht op de kwaliteit. Bij jouw keuze van een goede personal trainer dient je mijn inziens te kijken naar:

  • De personal trainer dient een goed ingericht eigen trainingsruimte (geen sportschool) te hebben
  • De personal trainer is natuurlijk breed opgeleid en heeft al enige jaren werk- en levenservaring
  • Er moet een klik zijn tussen jou en jouw personal trainer, waardoor je samen een goede werkrelatie kan opbouwen. De persoon moet jou aanspreken. Realiseer je goed dat je personal trainer en jij zeer intensief contact met elkaar hebben.
  • Jouw trainer is natuurlijk een “role” model. Jouw trainer geeft zelf het juiste voorbeeld, is goed getraind en heeft de juiste lifestyle.
  • Kijk niet alleen naar diploma’s die een personal trainer heeft. Ideaal is een mix van een goede communicatieve eigenschappen, inlevingsvermogen, een motiverende karakter en een goede opleiding.

De definitie van een goede personal trainer is niet zo specifiek te geven. De persoon moet je aanspreken, er moet en klik zijn. Succes met jouw keuze.

Volgende keer: TRAIN SMARTER, NOT HARDER. Maar wat is nu resultaat gericht trainen? En hoe doe je dit?

Bekijk ook:
Personal trainer kiezen deel 1
Personal trainer kiezen deel 2
Auteurspagina Harry Seriese

 


Harry Seriese Personal Trainer Excellent FitDit artikel is geschreven door Harry Seriese.

Harry Seriese is personal trainer en mede-eigenaar van Excellent Fit en Design. Excellent FIT & Design biedt haar klanten een totaal oplossing voor een gezonde levenswijze en volledige persoonlijke aandacht. Kiezen voor Excellent Fit en Design betekent kiezen voor persoonlijke aandacht en deskundige begeleiding, zowel fysiek als mentaal..

Kijk voor meer informatie op: www.excellentfit.nl 


GEEN REACTIES

Comments are closed.