Tips bij het afvallen

Tips bij het afvallen

1388
0
DELEN

Afvallen, vind jij het ook zo moeilijk om allemaal lekkere, ongezonde, dingen te laten staan zoals koek, snoep, chocolade, chips en nootjes? Je bent niet de enige! Gelukkig zijn er wat tips om vanaf te komen waardoor afvallen makkelijker gaat.

Afvallen en suikerverslaving
Als je tijdens het afvallen echt moeite hebt met het laten staan van zoete producten kan het heel goed zijn dat je een suikerverslaving hebt. Het gaat hier dus om suiker, niet om de suikers uit bijvoorbeeld fruit, ontbijtkoek of krentenkoekjes. Suiker went je lichaam heel gemakkelijk aan. Het zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel heel snel stijgt maar ook weer heel snel daalt waardoor je lichaam vrij snel weer om meer zoetigheid vraagt. En als je hier telkens weer aan toegeeft blijf je in die cirkel hangen en bovendien word je er dik van, niet echt handig tijdens het afvallen!. Van je verslaving moet je echt afkicken. Dit moet radicaal, dus even helemaal geen producten met suiker meer. Gelukkig zijn er enkele tips. Je zult merken dat je na een week al een lagere suikerbehoefte hebt, wat het afvallen bevordert.

 

Handige tips bij het afvallen:
Tips nr1: Eet niet te weinig. Zorg ervoor dat je geen honger kunt krijgen door goede hoofdmaaltijden te eten en op tijd een gezond tussendoortje te nemen.

Tips nr2: Vind een vervanging. Bij zoete trek vervang je koek of chocolade door iets anders zoets zoals fruit of vla. Je houdt jezelf dan een beetje voor de gek eigenlijk maar het werkt wel.

Tips nr3: Sla jezelf door de trek heen. De echte trek gaat meestal snel weer over. Zoek daarom afleiding door iets te doen. Boodschapje, iemand bellen of douchen helpt wellicht.

Tips nr4: Beloon jezelf. Niet middels een rol koekjes, maar door dat leuke kledingstuk te kopen of een saunabezoek.

Tips nr5:  Zoek lotgenoten. Samen dit probleem aangaan werkt motiverend. Je kunt gebruikmaken van elkaars discipline. Zorg wel dat dit iemand is die je vaak ziet.

Tips nr6: Het lijkt onmogelijk, maar je kunt echt van je suikerverslaving afkomen. Het vergt wat wilskracht, maar dan heb je wel wat!

Wil jij weten of je een gezond gewicht hebt en handige tips? Bereken gratis je BMI en krijg uitgebreid advies van FitnessPortal.nl


Tips over eten voor en na het sporten door Annemarie de Graaf"Tips bij het afvallen" is geschreven door Anne de Graaf.

Schrijfster en personal coach Anne begeleidt honderden mensen bij het afvallen op Valtaf.nl. Ze helpt deelnemers inzicht te krijgen in wat in hun voeding zit, maar maakt hen er ook van bewust dat je emotie-eten bij de bron moet aanpakken. Dat is essentieel voor blijvend gewichtsverlies. Zij ondervond dat aan den lijve na het overwinnen van de ziekte kanker.

Kijk voor meer informatie op: www.afvallenmetanne.nl


GEEN REACTIES

Comments are closed.