DELEN

De afgelopen jaren hebben heel wat onderzoeken laten zien dat krachttraining op een verantwoorde manier veel voordelen heeft voor je gezondheid en fitheid.
Bij krachttraining bedoel ik wel het met extra weerstand werken ( zware gewichten, halters en dumbbells) met het doel om je (sport) prestaties te verbeteren. Krachttraining is te verdelen in algemene krachttraining, en (sport)specifieke krachttraining. Algemene krachttraining heeft als doel om het gehele lichaam sterker te maken. De training heeft dan als doel om het gehele lichaam te verstevigen en niet slechts één spiergroep, of sterker worden in slechts een beweging. Specifieke krachttraining wordt voornamelijk bij sporters gebruikt. Deze vorm van krachttraining concentreert zich op een specifieke beweging uit een bepaalde sporttak, aangepast aan de soort kracht die van toepassing is bij het uitvoeren van die beweging.
Op basis van actuele onderzoeksresultaten zijn we tot de volgende twaalf redenen gekomen waarom iedere volwassene aan krachttraining zou moeten doen.
Hieronder vind je de laatste vier voordelen in deze reeks, de eerste artikelen zijn te vinden in voordelen krachttraining deel 1 en voordelen krachttraining deel 2.

Voordeel 8: Verbetering van het maagdarmkanaal

Onderzoeken tonen aan dat er een verbetering van 56 procent optreedt in de doorvoer door het maagdarmkanaal na drie maanden krachttraining. Hierdoor daalt het risico op darmkanker.

Voordeel 9: Verlaging van de bloeddruk

Door een combinatie van maximale krachttraining en krachtuithoudingsvermogen is zeer effectief om uw bloeddruk blijvend te verlagen.

Voordeel 10: Verbetering van het cholesterolgehalte

Hoewel voor de beoordeling van de effecten van krachttraining op het cholesterolgehalte nog verder onderzoek nodig is, laten twee onderzoeken al zien dat na enkele weken krachttraining het cholesterolgehalte al verbeterd is.

Voordeel 11: Vermindering van lage rugpijn

Jarenlang onderzoek aan de medische faculteit aan de universiteit van Florida heeft aangetoond dat na 10 weken specifieke krachttraining voor de rug (lumbar spine muscles), de pijn bij mensen met lage rugpijn minder word. Ook onze praktijk ervaringen bij Excellent fit laten zien dat wij u kunnen helpen om van uw rugpijn af te komen.

Voordeel 12: Je ziet er beter uit

Het is belangrijk om te weten dat je jezelf door krachttraining beter voelt, je er beter uitziet en beter functioneert. Onthoudt dat onze spieren als een motor, chassis en schokdemper voor ons lichaam fungeren. Iedereen kan profiteren van een gezond samengesteld krachttrainingsprogramma.

GEEN REACTIES

Comments are closed.