Zwemmen om calorieën te verbranden

Zwemmen om calorieën te verbranden

1520
0
DELEN

Er is een grote keuze uit activiteiten die je zou kunnen doen om je levensstijl actiever te maken. Naar Calorie�n verbranden met zwemmende sportschool gaan of starten met joggen, wandelen, fietsen, of op de bank gaan zitten en gaan dammen. Met al deze bezigheden verbrandt je calorieën. Een andere optie is om een duik in het zwembad te nemen en een stukje te zwemmen, daarmee verbrandt je ook calorieën.

Door de inspanning die je maakt verbrandt je calorieën, daarnaast train je een groot deel van je spieren omdat je beweegt tegen de druk van het water. Zwemmers zijn niet voor niets zo gespierd.

Calorieën verbranden
Maar hoeveel calorieën verbrandt je nu werkelijk met al deze sporten? Een persoon van 70 kilo verbrand ongeveer 560 Kcal per uur dat hij of zij rustig gaat zwemmen,In een sportschool verbrand deze persoon 386 Kcal en wanneer hij of zij gaat joggen 490 Kcal, wandelen 470 Kcal, fietsen 280 Kcal, en dammen 105 Kcal. Let op dit zijn schattingen die per persoon kunnen afwijken.

Zwem training opbouw
Ook met banen zwemmen moet je jouw conditie langzaam opbouwen. Veel mensen moeten beginnen met een afstand van 500m tot 1000m zwemmen per keer, probeer iedere week de hoeveelheid op te voeren met 2 banen – of dit nu lange of korte banen zijn- . Probeer ook eens met een plankje tussen uw benen alleen armen te zwemmen, of met een plank in de handen alleen benen. Zo is het leuk en afwisselend.

Wil jij weten of je een gezond gewicht hebt en handige tips? Bereken gratis je BMI en krijg uitgebreid advies van FitnessPortal.nl


Zwemmen om calorie�n te verbranden door Alan Smeets"Zwemmen om calorieën te verbranden" is geschreven door Alan Smeets.

Alan smeets houdt zich bezig met intensieve trainingsbegeleiding van recreatieve sporters tot topsporters. Hierbij worden trainingsschema's gemaakt op individueel niveau met betrekking tot een wijd scala aan sporten. Kijk voor meer informatie op: www.alansmeets.nl

 


GEEN REACTIES

Comments are closed.