DELEN

De titel is veelzeggend. Iedereen weet dat de relatie tussen voeding en sport belangrijk is. Maar waarom precies? 

Eigenlijk is het vrij simpel. Je kunt je lichaam enigszins vergelijken met een motor die op brandstof loopt. De voeding die je tot je neemt is de brandstof. De motor kan door deze voeding draaien. Het sporten is meer de smeerolie of het onderhoud, om de motor, het lichaam, soepel te laten lopen. Doe je dit niet dan kan de motor nog wel lopen, maar hapert soms of de raderen draaien stroef.

Voeding

Als je verder nadenkt over de voeding die je dus tot je moet nemen om je “motor” te laten draaien, is het verstandig om na te denken over welke voedingsstoffen je nodig hebt. Klakkeloos van alles eten of juist van alles weglaten is niet verstandig. In een gewone benzine-auto moet je ook geen diesel gooien!

Sporten

Sporten is vanzelfsprekend goed voor een mens: je blijft er soepel van, je krijgt meer botmassa en helpt zo osteoporose (botontkalking) voorkomen, je blijft of wordt sterker én je hart krijgt de oppepper die het nodig heeft. Sporten verlaagt hierdoor het risico op hart- en vaatziekten en suikerziekte. Daarnaast voel je je beter, fitter en ben je in staat beter met stress om te gaan.

GEEN REACTIES

Comments are closed.