DELEN

De feestdagen staan voor een groot deel in het teken van eten. Lekker eten en vaak ook veel eten. Voor iemand die aan de lijn doet kan dit heel lastig zijn. Je wilt niet ongezellig doen, maar je wilt ook niet al je net verloren kilo’s er weer bij eten. Wat te doen?!

Wat is het probleem?

Bedenk je allereerst goed dat er maar twee kerstdagen zijn. Van twee dagen wat meer eten wordt niemand dik! Ja natuurlijk zal je de ochtend van 27 december wat zwaarder wegen, maar als je daarna gewoon je oude patroon weer oppakt ben je dat ook zo weer kwijt! Het probleem is vaak dat mensen de hele maand december te veel eten, en dat heeft natuurlijk meer gevolgen voor de lijn. Twee dagen genieten als het feest is, is geen probleem, de kunst is het tot deze twee dagen beperkt te houden. Plan daarom nu alvast een lange winterwandeling tussen kerst en oud en nieuw en eet de donkere dagen tussen de feestdagen door niet meer dan normaal!

Het is mogelijk

Ook tijdens de kerstdagen zelf is er nog wel wat winst te behalen die niet direct afbreuk doet aan de sfeer en gezelligheid. Samen eten is vaak ook een middel om iets samen te doen te hebben. Naast het kerstdiner staat soms de hele dag de salontafel vol hapjes en gevulde glazen. Niet omdat we zo’n honger hebben (het kerstdiner moet immers nog komen), maar meer als activiteit! Bedenk eens een alternatief voor dit soort momenten. Samen een wandeling maken of ouderwets gezellig spelletjes doen verhoogt de kerstsfeer ook en je vermindert de noodzaak om de tijd te doden door middel van eten.

Handige tips

En een van de belangrijkste tips die ik je deze tijd van het jaar wil meegeven: Vergeet niet te genieten! Als je je nu al druk maakt om het eten tijdens de kerst, vergroot je alleen maar de kans dat je uiteindelijk toch te veel eet. Juist een ontspannen “we zien wel” houding maakt het mogelijk om naar je lichaam te luisteren en niet meer te eten dan je eigenlijk wil. Kijk maar om je heen: juist de slanke mensen denken niet te veel na over wat ze eten, maar weten wel hun grenzen aan te geven. Genieten is namelijk niet hetzelfde als je overvol eten, en kan dus helemaal geen kwaad!

Wij wensen jullie allemaal verrukkelijke feestdagen toe!

GEEN REACTIES

Comments are closed.