Eet meer kool om vet te verbranden

Eet meer kool om vet te verbranden

5615
0
DELEN

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een beslissing neemt om te gaan sporten. Je wilt Vetverbranding en Koolafvallen, je conditie verbeteren, je gezondheid verbeteren, omdat je het sporten gewoon leuk en gezellig vindt, omdat je een mooi gespierd lichaam wilt hebben…wat jouw doel ook is denk ik dat je als eerste al het overtollige vet in je lichaam kwijt wilt. Met andere woorden, voordat de spieren worden gevormd en zichtbaar worden, moet eerst het vet rondom de spieren verbrand zijn.
 

Vetverbranding versnellen
Je zou het niet kunnen bedenken maar als je regelmatig kool eet, wordt je vet tijdens het sporten aanzienlijk sneller verbrand. Zo eenvoudig is het. Je kunt alle soorten kool gebruiken voor snellere vetverbranding zoals witte kool, spitskool, Chinese kool, groene kool, rode kool, boerenkool, zuurkool etc.
Kool bevat veel vezels en bevordert de spijsvertering en stofwisseling wat positief is voor de vetverbranding. Het rauw eten van kool verdient de voorkeur maar ook verwerkt in het gerecht, gestoomd of roergebakken is het perfect om de vetverbranding te stimuleren.
Naast de vetverbranding heeft kool veel therapeutische eigenschappen.  Veel koolsoorten zijn namelijk winterse topbronnen van vitamine C en helpen onze weerstand tegen infecties verhogen.   

Probeer een recept uit het nieuwste boek van Asja:

Spitskoolsalade met koriander

2 personen – bereidingstijd ca. 10 minuten                    

½ spitskool

½ komkommer

1 tomaat

1 verse wortel

1 sjalotje

2 el verse koriander, gesnipperd

1 el olijfolie

zeezout

  • Pel het sjalotje en schil de wortel en de komkommer. Was alle groenten.
  • Rasp de kool en de wortel. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes en sjalotje in dunne ringen.
  • Meng alles door elkaar in een kom. Voeg er de koriander en de olie toe en maak eventueel op smaak met zout.

Extra tip: Als je een nog beter resultaat wilt, kun je ongebrande en het liefst ongezouten noten bij de salade nemen. Bijvoorbeeld walnoten, hazelnoten, cashewnoten, amandelen. Noten zijn een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten en zoals je weet zijn eiwitten onmisbaar voor de spieren. 

Wil jij weten of je een gezond gewicht hebt en handige tips? Bereken gratis je BMI en krijg uitgebreid advies van FitnessPortal.nl

 


"Vetverbranden? Eet meer Kool!" is geschreven door Asja Tsachigova

Asja Tsachigova, voedingsdeskundigeAsja is voedingsdeskundige en wellness coach met ruim 15 jaar ervaring.
In haar praktijk Levensstijl begeleidt zij mensen met gewichts- en gezondheidsproblemen, sporters en zwangere vrouwen. Daarnaast schrijft Asja boeken over gezonde voeding en afvallen, artikels op het gebied van voeding voor diverse tijdschriften en geeft lezingen en workshops.
Nu werkt zij aan allerlei projecten in het buitenland om zo veel mogelijk mensen over de hele wereld bewust te maken van gezond eten.   

Kijk voor meer informatie op: www.delevensstijl.nl


GEEN REACTIES

Comments are closed.