DELEN

Gezonde recepten en gerechten zijn erg belangrijk voor een gezonde leefstijl. Zwoegen in de sportschool heeft namelijk minimaal effect als je dit niet combineert met gezonde recepten. De grootste valkuil van mensen die willen afvallen, is het volgen van een strikt dieet waarbij je weinig tot niets eet. Dat werkt op den duur averechts. Met een gezonde maaltijd bereik je meer. Je platte buik is binnen handbereik met deze gezonde gerechten.

Wat is gezonde voeding?

Steeds vaker hoor je om je heen mensen die zich aan een bepaald voedingsschema houden. Op Instagram word je overspoeld met foto’s van fitnessgoeroes en healthfreaks wiens profielen volstaan met allerlei bijzondere Michelin-waardige gerechten. Laat je hierdoor niet afschrikken om tot gezonde voeding over te gaan! Gezonde voeding begint bij kennis van de dagelijks aanbevolen hoeveelheden. Eet minimaal 200 gram groente per dag, een stuk vlees van 100 gram en drie aardappelen of een bakje rijst.

Afvallen met gezonde voeding recepten

Afvallen is moeilijk. Het is een lange, moeizame weg. De mindset die je moet hebben om vol te kunnen houden, is doorslaggevend. Je begint bij het laten staan van producten met veel suiker en vet. Gezond betekent niet dat je nu producten gaat eten die je niet lust. Je past alleen je voedingsregime aan. Een gezonde maaltijd draagt bovendien bij aan een goed immuunsysteem en meer energie, denk aan het effect van fruit en groente.

Gezonde maaltijd voor iedere week

Roep je inner-Jamie Oliver op, want binnen een kwartier ben je klaar om dit gezonde recept op te peuzelen.

Gezond en lekker: zalmcurry met paksoi

Wat heb je nodig?

  • 250 gram zalm
  • verse koriander
  • 1 ui
  • 3 eetlepels kruidenpasta Patak
  • 200 ml kokosmelk
  • een bosje paksoi

Nu ga je koken! Gooi drie eetlepels olie in de pan. Snipper de ui fijn en doe deze in dezelfde pan om lichtjes aan te fruiten. Ondertussen kun je aan de slag met het snijden van de zalmfilet. Zodra de uien klaar zijn, kun je de kruidenpasta in het geheel mengen. Nu gaan de zalmblokjes in de pan en na drie minuten voeg je kokosmelk toe. Op het einde gaat de paksoi er nog bij. Laat dit geheel nog even pruttelen. Klaar om te genieten van dit heerlijke, gezonde recept. Eet smakelijk! Trek in een gezond toetje?.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER