DELEN

Recepten zonder koolhydraten zijn de laatste tijd erg populair. Zeker rond de zomer. Dit is de tijd van het jaar dat je de verslonzing van je lichaam tijdens de wintermaanden ineens opmerkt. Nu denk je: had ik maar die kilo’s chocolade niet gegeten. Deze recepten zonder koolhydraten beantwoorden niet alleen de vraag: ‘wat eten wij vandaag?’, maar het zijn ook makkelijke recepten zonder koolhydraten. Zo ben je binnen no-time weer op gewicht.

Koolhydraten dieet: gezonde recepten

Niemand kan je kwalijk nemen dat je afgelopen maanden hebt gebunkerd. De feestdagen zijn de boosdoeners, maar het nieuws dat chocolade opraakt, kwam hard aan. Vanaf nu heb je weer grip op koolhydraten en vetten. Je hoeft bovendien niet uren in de keuken te staan voor deze makkelijke recepten. Een koolhydraten dieet is evenmin nodig, pas simpelweg je inname van koolhydraten aan met recepten zonder koolhydraten.

Voorbeelden van recepten zonder koolhydraten zijn: een witlofsalade met kip en peer, een tomatensoep of kabeljauw in tomatenconsommé. Het is dus geen straf om gezonde maaltijden te maken voor een koolhydraatarm bestaan.

Wat eten we vandaag?

Voor de zoetekauwen onder ons zijn recepten zonder koolhydraten erg lekker. Een toetje kan er namelijk altijd in. Wat dacht je van een frambozen nagerecht: mix hiervoor bevroren bosvruchten met zuiveldrink, eventueel met een smaakje, en vla op de hoogste stand in de blender. Een heerlijke versnapering als afsluiting van een gezonde maaltijd. Makkelijke recepten zijn er om je te overtuigen van de kracht van koolhydraatarm eten. Niet alleen verbrand je lichaamsvet door koolhydraten te laten staan, ook wordt je darmflora hersteld.

Andere voordelen koolhydraat dieet

Het minderen van koolhydraten in je eten heeft allerlei voordelen:

  • Minder problemen met je darmen
  • Hoger metabolisme, waardoor je sneller afvalt
  • Minder trek in zoetigheid
  • Meer energie

“Maar pasta is zo lekker.” Als dit je tegenargument is, dan heb je de recepten zonder koolhydraten nog niet geproefd. Probeer bijvoorbeeld gezonde pizza of bananenbrood. Ja, je leest het goed. Koolhydraatarme pizza bestaat! Je zult er oprecht van genieten en bovendien zal je lichaam je dankbaar zijn.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER