DELEN
Spaghetti

Een nieuw concept op Fitnessportal.nl is dat we jullie maandelijks een gezond recept aan willen bieden. Zelf gemaakt, zelf getest en zelf gefotografeerd. In deze reeks recepten trapt onze redacteur Linda van Beusekom af met haar eerste zelfgemaakte recept.

Ik kies voor volkorenpasta omdat deze rijk is aan voedingsvezels. Dit past in een gezond en gevarieerd eetpatroon. Daarnaast is dit recept niet erg calorierijk.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram volkorenpasta
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 gram winterpeen
  • 700 gram gezeefde tomaten ( pakje, zonder toegevoegde suikers)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Maak van de gehakt, knoflook, zout en peper ongeveer 20 kleine balletjes en bak deze in de olijfolie in ongeveer 5 minuten gaar.
  2. Schep de balletjes uit de pan en bak de fijngesneden ui, bleekselderij en winterpeen 5 minuten in de achtergebleven jus.
  3. Voeg de tomatensaus toe en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen.
  4. Kook intussen de pasta beetgaar
  5. Voeg de balletjes de laatste 5 minuten toe aan de saus en laat ze even mee sudderen.
  6. Giet de pasta af en verdeel deze over diepe borden.
  7. Schep de saus met balletjes over de pasta.

Eet smakelijk!

GEEN REACTIES

Comments are closed.