Aardappelen zijn de grootste en goedkoopste bron van kalium

Aardappelen zijn de grootste en goedkoopste bron van kalium

2348
0
DELEN

Uit alle groente en fruit zijn witte aardappelen de grootste en meest betaalbare bron van kalium per portie. Een Amerikaans onderzoek van de Universiteit van Washington wijst dit na onderzoek uit. De onderzoekers gebruikten de criteria om aardappelen en andere groente en fruit per hoeveelheid kalium én prijs te beoordelen.

Kalium is een alkalimetaal dat in de natuur alleen gebonden aan zout voorkomt. Kalium speelt een belangrijke rol ons lichaam. Het is nodig voor de het samentrekken van de spieren en bij het aanmaak van eiwitten. Tevens helpt kalium bij het handhaven van een normale bloeddruk en speelt het een grote rol bij het energiehuishouding in de spieren. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid kalium in Europa is 3,1- 3,5 gram per dag voor volwassenen. Je vind kalium onder andere in meloenen, bananen, spinazie, aubergine, wortels en broccoli.

Het blijkt zelfs dat aardappelen de helft goedkoper zijn dan de meeste anderen groenten. Aardappelen zijn dus de grootste én goedkoopste bron van kalium. "Aardappelen verdienen krediet voor het bijdragen aan een hogere kwaliteit voeding en het vergroten van groentenconsumptie.",Aldus een van de onderzoekers.

Dus beste fitness fanaten, profiteer van deze Hollandse groente. Tijdens het sporten verbruik je veel energie en de aardappel is een goede energieleverancier. Aardappelen leveren naast kalium: eiwitten, koolhydraten, voedingsvezels, plantaardige eiwitten, antioxidanten en vitaminen B1, B6 en C. Bovendien bevatten aardappelen geen vet. Al deze eigenschappen maken de aardappel de basis van een gezonde voeding voor elke sporter.  
 


Sodaba Azad

Sodaba Azad zet graag de puntjes op de 'i' als eindredacteur van fitnessportal.nl. Wat sport betreft is zij een grote nieuwsgier. Het liefst probeert ze elk sport een keer uit. Ook is ze gepassioneerd over voeding en een gezonde leefstijl. Ze ziet het lichaam als een auto, die je met het juiste brandstof moet tanken om lekker te kunnen rijden. Haar artikelen stelt ze op met behulp van wetenschappelijke teksten en experts op het gebied van sport, voeding en gezondheid. 

Meer informatie: s.azad@spinmore.nl

 


 

GEEN REACTIES

Comments are closed.